Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Letra a las Carcassonesas e als Carcassoneses:

Alan Roch

Alan Roch

Responsable de l’IEO-Aude. Contaire,escriveire, cronicaire (ràdio, premsa escrita). Afogat de rugbi de 13.

Mai d’informacions
28/06: un vam ciutadan per Carcassona!
 
Amigas, Amics,
 
Lo dimenge 28 de junh, se tendrà lo segond torn de las municipalas a Carcassona. La partida serà sarrada entre la lista del conse sortent e la lista Lo Vam Ciutadan per Carcassona! solidari, ecologista e innovador, menada per Tamarà Rivèl e Xavièr Bigòt, sus laquala soi candidat, representant lo Partit occitan, en 22ena posicion: doncas eligible a la Comuna e a l’aglomeracion en cas de victòria.
 
Sabètz mon engatjament per faire viure aqueste país dempuèi lo sosten a las lutas viticòlas o per gardar lo Larzac, fins al jorn d’ara, passant per las manifestacions Anem òc! per la lenga occitana e plan d’autras accions.
 
Es aquela experiéncia venguda dels engatjaments politics, sendicals e associatius e de las accions culturalas e artisticas que pòrti encara mai fòrt dins la batèsta presenta e, deman, a la Comuna amb un pòste de delegat per las accions occitanas.
 
Cal arrestar de se dire maluroses al fin fons de las províncias e tornar trapar de vam amb la presa en compte de nòstra istòria e de tot çò que lenga e cultura occitanas an fait aicí dels Trobadors a la naissença de la nòva cançon occitana. Aquò se deu veire:
 
— dins las programacions: al teatre, al Festenal, al musèu… e lo retorn de manifestacions popularas coma Carnaval.
 
— lo sosten a l’ensenhament de l’occitan
 
— las relacions de la vila amb son territòri: circuits corts, enjòcs ecologics,…
 
— las proposicions per un torisme intelligent
 
— lo reviscòl de relacions inter-occitanas, amb los vesins catalans e amb lo monde mediterranèu.
 
Una primièra etapa (e d’importància!) es lo vòte del 28 de junh:
 
Anatz votar! S’avètz besonh d’una procuracion o se coneissètz personas que n’an de besonh o que cèrcan un mandatari, digatz-bòt sens tardar. Vos metrai en relacion amb los encargats de la question de nòstra tièra.
 
E aprèp lo succès, aurem de besonh de vòstre concors dins los grops de trabalh e las comissions que se metràn en plaça per l’expression d’una vertadièra democracia participativa, per d’accions menadas en concertacion amb los ciutadans.
 
Vos balham rendètz-vos tre aqueste dissabte 13 de junh a 11oras del matin per l’estrena del local de campanha del segond torn (angle de la carrièra Chartran e de la carrièra de… la Comuna!).
 
Seguissètz-nos suls rasals socials, mandatz proposicions, …
 
— Sit web: rivel2020.fr
— Pagina Facebook: facebook.com/rivel2020
 
Gaitatz mon intervencion al miting del Paisseron.
 
 
Plan coralament,
 
 
 
 
Alan Roch




abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article