Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Terratrem

Un jorn, èra un 7 d’abriu a 21h27, un tron de dieu puei tot tremòla dins ma bastida. Sòrti per pas reçubre l’ostau sus lo suc. Es un terratrem pron fòrt. N’aviáu viscut un pichinet aquí a Rocabruna dins leis annadas 50 puei un espetaclós en Turquia en julhet 67. Aviá fach de centenaus de mòrts a Adapazari. Ieu eri a Bursa, sus l’autra riba de la mar de Marmara. Tot aviá bolegat sensa tuar degun. Comenci de conéisser la musica e lei terratrems mi fan paur.
 
a 22 oras, preni leis infos de France Inter per ne’n sacher mai, mai leis infos a pas encara montat a París; ne’n parlon pas. Lo Miegjorn es luenh. Puei sus BFM apreni que lo dich terratrem era de manhitud 5,2 e que l’avem sentit en Provença, Daufinat e Piemont.
 
Urosament, siam pas dins una zona sismica dison leis amenajaires e podem continuar de bastir que que siegue ente que siegue. Avem totei oblidat que de terratrem avián tuat de monde dins lo relarg de Niça e en Liguria avans 1900 puei a Lambesc en 1909. Lei leis de la natura duvon pas empachar lei leis dau negòci.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

abbe rocabruna
1.

Per una bona leitura de ma cronica, conven de levar dau mitan "lo dilun d'après"

Amistosament
Andrieu

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article