Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Narcís al supermercat

Bernat Bergé

Bernat Bergé

Conegut coma lo “Bernat contaire” es escrivan e contaire de contes e ensenhaire retirat

Mai d’informacions
Un article del Corrièr Internacional rapòrta que, dempuèi 2018, China utiliza una nòva fòrma de pagament per reconeissença faciala e ja pèças e bilhetas e quitament còdes QR son a venir tresanats dins d’unes endreits.
 
Dins cadenas de restaurants, de fornials, de supermercats, sufís a l’utilizator, per pagar, de quichar sus un boton; la siá cara que apareis sus un monitor, es analisada en doas segondas, e li demòra pas que de la confirmar ambe lo numerò del telefonet. E melhor, dins de mètros, quand lo passatgièr se sarra, la siá cara apareis sus la tela, e lo portanèl se dubrís tot solet.
 
Per utilizar aquel mòde de pagament, sufís de ligar la fotò de la siá cara al siu pòrta-moneda virtual: la camerà analisa los punts nodals, uèlhs, front, barba, caps de maissas, e aquela signatura es comparada a la de la fotò enregistrada.
 
Gès de marge d’error, una granda securitat: una cara se pòt pas panar ni se pèrdre, quitament se vos perdètz lo cap, res a portar, res a far per pagar: la reconeissença faciala a tot per sedusir. Ça que la, dins un país que las cameràs de reconeissença facialas mancan pas per trobar «criminals», susvelhar intradas de campús, e quitament empachar de panar lo papièr igienic, d’unes crentan qu’aquela tecnologia siá utilizada per l’Estat «pels sius besonhs de susvelhança, de contraròtle o encara pel seguit dels dissidents», coma s’alarma Adam Ni, cercaire a l’universitat de Sidney. Mas l’empacha màger a l’utilizacion d’aquela tecnologia vendriá d’endacòm mai: dins un sondatge 60% de las personas interrogadas refusarián aquel mòde de pagament, motivadas per una autra rason: se tròban la cara laida sus las telas.
 
Que sián rassegurats: la firma de pagament mobil ALIPAY es a equipar las cameràs d’un filtre d’embeliment.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article