Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Manganas (XXV)

— Mas èram a la fin del GAL, non?
 
— Òc. E a la debuta de l’impunitat per Carlos e son conhat e associat. Non solament dins aqueles afars de contra terrorisme mas tanben dins las loras activitats irregularas sus la Costa del Sol. Prostitucion, raubatòris, escrocariás... Per exemple, sabem que la gavidaira (e ex-proprietària) d’una saunà aviá reçaupudas d’unas “aimablas recomandacions” per part del clan de Bordèu per vendre son comèrci... que venguèt a amagar un centre de prostitucion secret. Quora la polícia de Màlaga inicièt una enquista, los servicis de Madrid li demandèron d’arrestar. E jamai foguèron pas pus inquietats.
 
— Tarrible! De qué venir tras que ric!
 
— Sus la Costa del sol Carlos montèt un empèri d’entrepresas immobiliàrias, restaurants, discotecas, clacas e locacion de veituras de luxe. Aviá un avocat qu’èra son òme de palha per dirigir sas entrepresas. Mas espèra!
 
En escambi de lors servicis presents e passats, Carlos e sos associats foguèron autorizats a organisar lo trafic a l’entorn de Marbella, nòva capitala europenca de la dròga. Un periòde d’impunitat totala pels manganas franceses e lo pairin vertadièr de la ciutat. Coma jamai foguèt pas constatada dins l’istòria: la policia espanhòla daissava descargar de tònas de cannabis vengut del Maròc qu’Andalosia es la pòrta d’intrada en Euròpa.
 
Marbella èra jos sa copa. Carlos e sos protegits realizèron lo sòmi de tot mangana: crear un territòri amb sas leis pròprias. Teniá ben la region en aparar totes los endreches o quasi per los quales lo monde venian sus la còsta: bars, bars a filhas, discotècas, restaurants... Los problèmas èran reglats sens que i aja pas jamai un còs per carrièra o dins un recanton. Desaparegut. Cande. Te ramenta endacòm mai?
 
— De segur...
 
- A partir de la fin de las annadas 80 los manganas venian totes en Espanha. Foguèt la debuta d’una parentèsi encantada pel mitan que revolucionèt l’importacion de cannabis en França ambe l’invencion del go fast. Dins las annadas 90, las condicions politicas èran reünidas per abeurar l’exagòn en narcotics. Amb aquesta ofèrta abondosa la venda al detalh venguèt aisida e una economia se desvolopèt, en particulièr dins las banlègas. Mas aquò es quicòm mai.
 
— E Carlos?
 
— Aquel òme de l’ombra, que ne demòra quitament pas una fotografia, finiguèt negat dins la piscina de son ostal de luxe.
 
— Nos anam arrestar: nos cal de gasolina e aimariai manjar un bocinon.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article