Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Patz, Libertat e Paratge

Cristina Barnier

Cristina Barnier

Cristina Barnier es regenta a la retirada. Menina de 3 felens, es reconvertida en contaira occitana, mas tanben fa de poèmas e haikus, d’aquarèlas, de poèmas afichas

Mai d’informacions
Un Mond destimborlat: Es complicat de saupre la vertat vertadièra, dins lo nòstre mond completament destimborlat. Que que ne siá de las rasons e de las responsabilitats dins lo passat e a l’ora d’ara, las consequencias son grèvas. I a encara e totjorn de mond que patisson dins lor còr, dins lors còrs, e dans lor vida. Femnas, enfants, soldats. Mas que volèm nosautres totes? Qu’esperam de los nòstres elegits? —La Patz, la Libertat, e lo Paratge?— O una riquesa encara mai, e encara mai, grandarassa? (Coneisson pas l’istòria del rei Midas!)
 
Vaquí en dejòs çò, que ditz Amnestia Internacionala...
 
 
Es son vejaire. Ieu, disi, que caldriá botar en dabans un mond de patz, de fraternitat e de paratge. Deuriá èsser lo motor principal dels elegits en luòc de la recerca d’enriquiments exponencials per eles, o per lor pais!
 
Ara, me sembla que lo nòstre país, deuriá èsser lo mond de totes los umans! En ligam amb l’univèrs. Mond enriquit per la multi diversitat culturala de cadun. Avèm oblidat que sèm un Tot. Un sol Tot. Ne sèm qu’un pichon bocin d’un grand Tot. Un Tot que fa vida dins l’Univèrs.


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Batko
1.

Solide, mes caleré pas botar au poder monde que son pècs.
E per estar segur de'us botar pas au poder, caleré pas de poder.
E per aver pas de poder, se cau auto-organisar, aquò s'apèla l'autogestion.
Se que non s'acabarà pas jamès.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article