Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Rapòrt  de  fòrças

Amb la discutida de la Lei Molac mesuram lo rapòrt de fòrças per las lengas regionalas. Un primièr constat: ara la quasi totalitat dels grops parlamentaris son per las lengas e ne fan lo laus. Una excepcion: la France Insoumise que son orator faguèt lo laus del rei Francés 1er, diguèt que los problèmas son de quimèras e demandèt d’arrestar de las defendre. De segur la F.I. serà nominada pel Prèmi Trump de la Denegacion Ecologica. Segon ensenhament: la tactica dau governament. Coma ara marcariá tròp mau de refusar del tot la Lei an començat per la voidar en Comission: regèt de 7 articles de 10. Tot çò de l’ensenhament. En sesilha publica lo Blanquer faguèt un numèro plan risolièr. D’un costat de declaracions d’amor per nòstras lengas, de l’autre a cada còp un “Avís desfavorable dau governament”. Lo ton a cambiat mas demòra una denegacion a la sovietica de la realitat de son accion calamitosa. Se parla d’el per la Medalha Bolsonaro de la Destruccion Patrimoniala. La majoritat patiguèt plan per ganhar contra l’ensenhament. e se manquèt d’una votz que l’immersion sià votada. Una soleta votz! Aquò remanda a la flaquesa occitana. Auriam costat òc lo quart del nhac breton o alsacian i a bel temps que la Lèi bèla que nos cau seriá votada. Fin finala aquò bolega e avançam fòrça.
 

 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Melsat
4.

Per qué Jean Louis Blenet, evòca pas lo sosten que Calandreta recebèt aquel jorn per la Menarda?

  • 3
  • 1
Jean-Charles Valadier Tolosa
3.

Es mai qu'important de formar de generacions d'occitanistas, fins a aver de deputats occitans pro conscientizats per votar una lei per l'occitan. Es per aquò que los jacobins vòlon anticipar la mòrt totala de l'idea occitana. Mercés a Pau Molac e als elegits que lo sostenguéron. Mercés tanben als occitanistas que l'ajudèron.

  • 6
  • 0
Black Blòc Joe
2.

Lo sovietisme non es lo communisme e Mélanchon non es a el solet la constestacion marxista del sistèmi capitalista. Per contra, Blanquer, el, si qu'es neoliberal, e que ne crabam…

  • 4
  • 0
glück
1.

Òsca !

  • 3
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article