Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Negrelum

Es lo polit títol d’un libre novèl de Miquèla Stenta, coneguda coma especialista das trobadors e de lor temps. Mas es d’un subjècte plan d’ara que tracta aquel Negrelum dins una lenga clara, neta e fòrça rica (a la mairolièra!).
 
Es lo relat de l’aconpanhada de la maire en fin de vida fins a l’EHPAD finau. Amb una precision clinica per dire un viure que ven de mai en mai materialitat penosa, es d’un registre qu’i sèm gaire acostumats en lenga nòstra. Stenta, sens defugir res, capita que, se la legida es ispra, siá jamai pesuga nimai laianta.
 
Temps de silencis, remenbres, dialògs mai o mens capitats, pintran una relacion longament tibada. Puèi, la mòrt passada, es un trabalh remirable de prigonda compreneson d’una personalitat dins las endevenenças d’una larga vida setòria. Lo retrach d’una volontat capuda de dignitat pel quotidian rufe d’un pòble per quau cada sòu compta.
 
Negrelum,vaquí un grand pichòt libre.
 
Es publicat amb la revirada per l’Aucèu Libre, ostalòt d’edicion que fa un trabalh de tria, amb l’originalitat de publicar dins las doas grafias de l’occitan, tant la classica coma la mistralenca.
 
Gaireben 70 títols, totes al format pichon, gròs gaireben coma un telefonet. A la pòcha vos faràn l’alternativa au pivelatge d’internet que nos clava de tròp.
 
 
 
STENTA, Miquèla. Negrelum. L’Aucèu Libre, 2019. 108 paginas. 10 èuros.




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article