Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Aquò d’aquí

En mai d’èsser un biais de dire de  la vida vidanta, Aquò d’Aquí es lo nom d’un mesadièr d’informacion exemplar que recomendam bravament. Coma son nom o ditz plan parla d’aicí en lenga mas es tanben bilingüe e dona d’ajudas pel vocabulari.
 
Portat per una associacion, es pasmens professionau que son cap-redactor e obrièr mèstre, lo Miquèu Neumuller, es jornalista de mestièr. Es de senhalar amor que mancam de premsa d’òc professionala.
 
A tanben l’originalitat d’èsser dobèrt a las doas grafias de l’occitan, la classica e la mistralenca. De segur las opinions per la grafia son d’importància mas dins la situacion d’urgéncia de la lenga çò primièr es l’union per la far viure.
 
Editat a Marselha Aquò d’Aquí se tracha tanben de l’actualitat d’aqueste costat dau Ròse. Es un ligam entre Provença e Lengadòc que las divisions administrativas desseparan.
 
Aqueste ligam es istoric e lingüistic que provençau e lengadocian son los parlars d’òc pus pròches coma o disiá Mistral a son amic Dezeuze, l’Escotaire dau Clapàs.
 
Aquò demòra viu coma o mostrèt la granda manifestacion per las tradicions e la lenga de Nimes lo 14 de novembre passat, portada per l’Union daus Joves de Provença e de Lengadòc.
 
Per avançar, convivéncia e unitat.
 
 
 
 
Lo sit per ne saupre mai: www.aquodaqui.info
 

abonar los amics de Jornalet

 


 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

NEUMULLER michel Ais de Provença
1.

Quina bòna sospresa ! Vèire reconegut son òbra es pas tant corrent, pòdi me'n regalar

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article