Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Reclamatz l’occitan? Verificatz!

Lo Quentin

Lo Quentin

Apassionat de lengas, ai començat a recuperar la lenga en 2011 e dempuèi ensagi d’obrar per l’occitan coma pòdi.

Mai d’informacions
Benlèu aprendretz que quand navigatz sus Internet vòstre navigador envia una lista de paramètres tocant vòstra configuracion. Un dels paramètres qu’es enviat es la lista triada de vòstras preferéncias lingüisticas. En personalizant lo navigador podètz indicar totas las lengas que volètz legir sus Internet e las ordenar. Los sites recebon aquestas informacions, çò que permet per exemple de botar lo site dins la lenga del vesitaire sens qu’age a far res. Uèi los sites mai complèxes utilizan çò qu’òm apèla de bibliotècas de foncions. Mantunas concernisson las datas. Pòt arribar qu’un site siasque tot en anglés mas que la data dels articles o comentaris se bòta en occitan per que la bibliotèca utilizada prepausa nòstra lenga.
 
Uèi vos prepausi d’ensajar un servici, qu’es desvolopament meu, per saber se vòstre navigador es ben configurat per demandar l’occitan.
 
S’es pas lo cas i a d’explicacions per cambiar lo paramètre.
 
Vaquí l’adreça: www.mejans.fr/aisinas/verificador
 
Utilizatz los comentaris d’aqueste article per prepausar de melhoraments!
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Quentin Tolosa
3.

Adiu, efectivament seriá plan se podiatz menar aqueste projècte. Pòt ajudar de monde.

  • 0
  • 0
Pèir
2.

Soi espantat de veire que lo grope o la pagina mai desvolopada "occitana" en Facebook es "Glorious occitan racatge and connivéncia memes" amb solament un pauc mai de 1000 membres, la rèsta son al maximom a 400 membres o seguidors.

  • 0
  • 0
Pèir
1.

Poiriam demandar als nòstres fraires catalans de SoftCatalà de nos daissar adaptar lor Catalanitzador per ne far un Occitanizator. Es un programa, qu'amb quatre clics, met tot çò que pòt en occitan dins l'ordinator.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article