Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Wikimedi’Òc

Lo Quentin

Lo Quentin

Apassionat de lengas, ai començat a recuperar la lenga en 2011 e dempuèi ensagi d’obrar per l’occitan coma pòdi.

Mai d’informacions
Aqueste article fa seguida a mon article de la setmana passada a prepaus de las contribucions. Benlèu qu’avètz enveja de contribuir mas sabètz pas de qué far, ont començar
 
Lo site Wikimedi’Òc desvelopat per Aure SÉGUIER, vos permet de trapar de prètzfaches per contribuir als projèctes de la fondacion Wikimedia (Wikipèdia, Wikiccionari, Wikidata, etc). Las fichas indican lo temps previst per participar, lo nivèl de competéncia informatica requerit e lo nivèl de coneissença de la lenga.
 
Poiretz aprendre a mandar un fichièr son per prepausar una prononciacion d’un mot, illustrar un article de Wikipèdia o del Wikiccionari.
 
N’i a per totes, es vertadièrament un site de gardar als marcapaginas.
 
Personalament, cada còp qu’ausissi un mot pauc comun o que dobti de la definicion, vau al Wikiccionari en francés e apondi o cèrqui la traduccion en occitan per l’apondre. Pensi d’o far 3 o 4 còps per setmana dempuèi 2 ans almens.
 
Aquí lo ligam per trapar vòstre biais de contribuir: https://wikimedioc.com/
 
 


 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article