Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Pythéas se met al pastagà, votatz per eles!!!

Dempuèi lo 16 de decembre de 2014, lo grop Pythéas [Piteàs], un dels projèctes de Lou Dàvi [Lo Dàvid], es en corsa per lo Prèmi Ricard Live SA. Lo principi n’es simple, es un espectacle de talents sus lo web, los vòtes dels internautas ne fan lo classament: al 16 de genièr de 2015, nos cal restar (encara) dins lo tòp 100 per que nòstre projècte siá presentat a la jurada. L’artista qu’averarà lo prèmi ganharà una tornada e l’enregistrament d’un album, qu’aquò correspond a una dotacion de 60 000 èuros!
 
L’originalitat de l’identitat estetica de Pythéas (elèctro oriental d’òc) es pas de bon metre dins una casa, concorrèm donc dins la categoria “cançon francesa”. Sabèm pas per ara se i a d’autres grops que cantan en lenga occitana, mas sabèm que vosautres, en votant, sostendretz un grop que fa raionar la pluralitat de nòstra cultura e que son prepaus deu passar nòstras frontièras.
 
Per descobrir o redescobrir Pythéas, que faguèt especialament un pas remarcat a la darrièra edicion de l’Estivada de Rodés, i a de son e de vidèo sus la pagina del concors.
 Es sus aquela pagina, atanben, que nos poiretz sosténer en clicant sus “votar”, puèi esitetz pas a compartir nòstra candidatura.
 
Per accedir a mai de contenguts, vos podètz gandir sus nòstre sit web o sus nòstra pagina Facebook.

 
Una autra possibilitat: escotatz nòstre primièr EP sus de plataformas de musica en linha (Spotify, Deezer, iTunes…), qu’aquò vos permetrà d’esperar fins a la sortida de nòstre disc avenidor, previst lo primièr trimèstre de 2015.


 
Clicatz per nosautres e menatz Pythéas amb la cultura occitana sus las estradas de França, comptam amb vosautres!


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Terric Lausa Quilhan
2.

Ai votat per vosautres.

Òsca! M'agrada dins vòstra musica occitan la retranscripcion que fasètz de l'influéncia orientala. Es encantador e gaujós.

Bon astre pel concors!

  • 4
  • 1
lo passejaire Tolosa
1.

Solide que votarai per tu ! Macarèl !
Bon la classificacion: «cançon francesa» m'agrada mens. Aquò rai, mas caldriá pas que coma per los tèxtes trobadors publicats dins qualques libres oficials de l'educacion nacionala siá marcat: «tèxte en vieux français».

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article