Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Gaspard d'Entraunas (II)

Pèire Gaspard e Emmanuel Boileau de Casternòu
Pèire Gaspard e Emmanuel Boileau de Casternòu
Gaspard a fach l’estiva amb un baile e de pastres d’Oesen, en los Aups en limite de Gavotina e dau país arpitan. S’es mariat ailà e as agut 19 enfants. En Casternòu sa familha avia lo mai d’enfants sovent 19, e i era una granda mortalita enfantila. Mas en Oesen an esquasi tots viscut e an agut tots un molon de mainaas. Me sembla que son fiu lo mai coneissut aguèt 18 o 19 mainaas amb sa premiera frema e tant amb la segonda. Sus l’acte de naissença de son fiu es marcat Pierre Gaspard, Hugues. Sos enfants aguèron alora coma nom d’ostal “Gaspard” en plaça de “Hugues”.
E quora es devengut un òme maür foguèt sonat “paire Gaspard”, coma es de costuma en Occitània.

En Oesen, son de chamoces de chaçar e tanben de cristals en de cimas e de chalanchas. Quora son venguts los premiers aupinistas, segur que los montèron de mai en mai aut los Aups. E fuguèt lo premier de vèncer la Meija dicha tanben Agulha de la Meija. 3987 mètres d’autessa!
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article