Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

L'escolabròdo (o caça) d'argent (I)

Chapela Santa Anna
Chapela Santa Anna
Lo 20 de la madalena (julhet) dau 1838, l’evèsque de Nissa es vengut as Torres per confirmar 43 “enfants” (de 3 a 34 ans)!

Una filha de quatre annaas era la neça de Gaspard Hugues, paire de Gaspard de la Meija. Benlèu s’es passat quora la chapela Santa Anna remplacèt aquela de Sant Joan Batista.

Es l’econòme que faguèt l’acte, benlèu lo sacrament era pas a gratis, a mens que lo pairin e la mairina, proprietaris, aguèsson pagats.
 
Los evèsques avian mestier de visitar los curats de Gavotina. Aquel chapelan era tras que jove e bèu. Manco una paroquiana mancava sa messa. La berlinassa de la diocèsi arribèt sus la plaça. Lo curat faguèt visitar la glèisa pi la sacristia totas netejaas. Una frema diguet “Mossur lo curat, ai portat la bujaa facha a Maria” .
 
 
 
(De seguir)
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article