Bandièra01 1180x150: La Passem

Opinion

Aquò d’aquí

En mai d’èsser un biais de dire de  la vida vidanta, Aquò d’Aquí es lo nom d’un mesadièr d’informacion exemplar que recomendam bravament. Coma son nom o ditz plan parla d’aicí en lenga mas es tanben bilingüe e dona d’ajudas pel vocabulari.
 
Portat per una associacion, es pasmens professionau que son cap-redactor e obrièr mèstre, lo Miquèu Neumuller, es jornalista de mestièr. Es de senhalar amor que mancam de premsa d’òc professionala.
 
A tanben l’originalitat d’èsser dobèrt a las doas grafias de l’occitan, la classica e la mistralenca. De segur las opinions per la grafia son d’importància mas dins la situacion d’urgéncia de la lenga çò primièr es l’union per la far viure.
 
Editat a Marselha Aquò d’Aquí se tracha tanben de l’actualitat d’aqueste costat dau Ròse. Es un ligam entre Provença e Lengadòc que las divisions administrativas desseparan.
 
Aqueste ligam es istoric e lingüistic que provençau e lengadocian son los parlars d’òc pus pròches coma o disiá Mistral a son amic Dezeuze, l’Escotaire dau Clapàs.
 
Aquò demòra viu coma o mostrèt la granda manifestacion per las tradicions e la lenga de Nimes lo 14 de novembre passat, portada per l’Union daus Joves de Provença e de Lengadòc.
 
Per avançar, convivéncia e unitat.
 
 
 
 
Lo sit per ne saupre mai: www.aquodaqui.info
 

abonar los amics de Jornalet

 


 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

NEUMULLER michel Ais de Provença
1.

Quina bòna sospresa ! Vèire reconegut son òbra es pas tant corrent, pòdi me'n regalar

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article