Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

L'escolabròdo (o caça) d'argent (II)

L'evèsque alassat per lo viatge, remarquèt a pena la frasa. Pi son anats au presbitèri. Lo curat faguèt visitar lo sieu: mostrèt sa chambra, una celula vera, amb un liech estrech e dur. Passant en lo correor, l'evèsque veguèt una chambra granda amb un liech matrimonial ben larg amb de lençòls de satin. L'evèsque demandèt au chapelan : "çò qu'es aquò?". "Es ren, es solament lo liech de la bòna. Es una dama de la societat bòna qu'es vengua piosa e ne'n volguèt pus perqué volia pus pensar a sa vida d'avans, que l'a fach portar en presbitèri."

Passèron en la sala de manjar. La taula alestia amb la terralha de porcelana fina, los cubèrts d'argent : los cotèls d'argent, las culheras d'argent, los culhers d'argent, la caça d'argent, eça. Pi Maria entrèt en la sala.

De seguir

abonar los amics de Jornalet



 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article