Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Opinion

Operacion "Jornalet: 3 meses per 3000 èuros": arriba la solidaritat!

Las informacions bancàrias e postalas dels Amics de Jornalet, pels legeires occitans de l'estat francés
Las informacions bancàrias e postalas dels Amics de Jornalet, pels legeires occitans de l'estat francés
Gerard Joan Barceló

Gerard Joan Barceló

Lingüista, professor agregat de gramatica e director de la revista electronica universitària Lingüistica Occitana. President de l'associacion Los amics de Jornalet

Mai d’informacions
Fa qualque temps, escriguèri un article entitolat "Governem-nos". D'unes me recastenèron, valent a dire me reprochèron (me perdonaretz la farotariá de voler reviudar lo vièlh vèrb recastenar) d'aver la cultura del lèma o de l'eslogan void. Cocanha! De concret, precisament nos n'es vengut, amb l'operacion "Jornalet: 3 meses per 3000 èuros" que bandiguèrem la setmana passada.

E ben òc, de se governar es desvolopar la cultura participativa, s'organizar de biais cooperatiu per finançar nòstres projèctes, e ansin se distanciar de la cultura de la subvencion que sovent nos paralisa e nos fa venir tròp dependents d'institucions estrangièras a nòstres interèsses. Disi pas que calga renonciar a tota subvencion, ja qu'es normal que las taxas e los impòstes que pagam nos sián tornats de quina faiçon que siá, mas fàcia al mesprètz que patissèm de part de las autoritats, avèm de trobar en nosautres nòstras pròprias fòrças.

Òr, n'avèm un exemple precís: vòstra bèla solidaritat. Una setmana après la crida que faguèrem per que donèssetz vòstre supòrt a nòstre e vòstre quotidian en linha occitan, fòrça nos avètz ja ausits e escotats. Per PayPal, per transferiment bancari als Amics de Jornalet o a l'ADÒC, o per chèc, ja arribam a unes 1900 èuros! Totes los dons son importants, e mai los mai pichons, e totes nos an fach gaug e donat espèr, mas vòli particularament mercejar los legeires que nos an mandat de chècs de 500 e 300 èuros, amb una generositat esmoventa.

Gràcias a totes e totas, la tòca que nos pareissiá ambiciosa de trobar 3000 èuros es ara a man de vòstra accion. Adonc, vos escometrai un pauc uèi: daverarem los 3000 èuros a la fin de la setmana venenta?
 
Donadas bancàrias:
 
La Banque Postale (Marselha)
IBAN: FR16 2004 1010 0912 8089 7Y03 009
Còde BIC: PSSTFRPPMON
Al nom de: Los Amics de Jornalet (6 Carrièra Victor Hugo, 11500 Quilhan)
 
Caixa d'Enginyers (Barcelona)
IBAN: ES79 3025 0001 1414 3339 8145
Còde BIC: CDENESBBXXX
Al nom de: Associacion entara Difusion d'Occitània en Catalonha
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article